Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MENJ ÉS NYISD KI A SZÁD !!!

2017.08.27

 

 

alaptabor---kep---jpg.jpg

 

 

Itt vagyunk a választási kampány kezdetén. Aki figyeli a híreket, a sajtó beszámolóit, az nagyon jól tudja, hogy sem a jelenlegi parlamenti képviselők, sem a parlamentbe készülő kis pártok képviselő jelöltjei nem felkészültek devizahitelezésből.

 

Mindez jól látszik a sajtótájékoztatókból, riportokból. Mivel a riporterek sincsenek alapvető dolgokkal tisztában, igazából nem is tudják hogy mit kérdezzenek. Ha meg kapnak egy szánalmas választ, akkor nem tudják, hogy mit is kellene visszakérdezni.

 

Tisztelet természetesen a csekély kivételnek.

 

A kormánypárti képviselők és az egész kormány propagandája arra épül, hogy mindent megoldottak már.

 

Ezen a jelenlegi helyzeten mindenképpen változtatni kell!

 

A szükséges változásban Neked is nagy szereped van!!!

 

Mit tehetsz?

 

  • Személyesen keresd fej a jelenlegi parlamenti képviselődet!
  • Menj el választási kampánygyűlésekre és beszélj, kérdezz!
  • Keresd fel a pártok helyi irodáit, vezetőit és tájékoztasd őket!
  • Kérdezd meg, hogy mit tartanak most a legfontosabb 4-5 devizahiteles problémának?
  • Kérdezd meg, mi a véleményük az elmúlt 10-15 év pénzügyi fogyasztóvédelméről, szerintük a bíróságok miként felelnek meg az uniós fogyasztóvédelmi elveknek?!
  • Javasold devizahiteles parlamenti bizottság felállítását!
  • Vonj be a cselekvésbe hozzád közel élő sorstársakat!

 

alaptabor---kep---jpg.jpg

 

 

A felkészüléshez néhány támpont:

 

 

"A devizás kölcsön törlesztő részlete kezdetben igaz hogy alacsonyabb, azonban egy idő után lényegesen magasabb lesz, mintha az adós forintos kölcsönt választott volna. A devizahitelezés legintenzívebb időszakában (2004-2008), a forint azért tűnt stabilnak, mert ez idő alatt kevésbé romlott, mint kellett volna a gazdasági alapelvek, törvényszerűségek szerint. 

 

 

A 2012 elején elkészült parlamenti devizahiteles albizottsági anyag tartalmazza a kamatparitás elméletét és jelentőségét, azonban ezzel a fontos ténnyel, kellő mélységében a bizottsági üléseken nem foglalkoztak. A Bankszövetség főtitkára  a várható árfolyamokkal kapcsolatban valótlanságot állított a devizahiteles albizottság ülésén. A valótlan állításból levont téves következtetés vált mérvadóvá, a devizahiteles törvények alapjává, közismertté: az árfolyamváltozás iránya és mértéke előre nem határozható meg.

 

 

Az Országgyűlés 2003-ban, a bankkölcsön szerződésekkel kapcsolatos fogyasztóvédelmi jogszabályokat jelentősen megszigorította. Azért, hogy e szabályok ne érvényesülhessenek napjainkban a devizahiteles perekben, a  bíróságok felső vezetése olyan bírói gyakorlatot dolgozott ki 2015 végén, melynek alapján, ha a bíróság megállapítja, hogy a bank a törvényi előírásokat nem tartotta be, akkor az adós pervesztes lesz. Előfordulhat még az is, hogy több millió forint perköltség és illeték megfizetésére kötelezi őt a bíróság. Fel kell tárni, hogy valóban ez volt-e a törvényhozói akarat a fogyasztóvédelmi törvények szigorításakor. A megtévesztett és becsapott fogyasztókat kívánták elrettenteni attól, hogy pereljék a bankjaikat, vagy a bankok tevékenységét kívánták szabályozni azért, hogy az emberek felelősségteljes döntést tudjanak hozni?

 

 

 Kidolgoztak egy „kegyelemdöfést” az adósok számára, mely alapján ha „szerencsések” és pert nyernek a megtévesztő árfolyamkockázat tájékoztatás miatt, akkor piaci kamatozású forintkölcsönként kelljen a bankjukkal elszámolni. Parlamenti bizottságnak kell megvizsgálni azt, hogy átalakíthatja-e ilyen mértékben a semmis szerződést a bíróság? Ez a megoldás megfelel-e az uniós fogyasztóvédelmi elveknek? Kötelezhető-e az adós olyan kölcsön teljesítésére, melynek a felvételére nem lett volna jogosult? Ha a fogyasztó ilyen forintos kölcsön kérelmével ment volna be a bankba, akkor a bank megállapította volna, hogy nem képes visszafizetni!

 

http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/konyv/kezikonyv-kepviseloknek---bevezetes.html

 

Valamint:

 

http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/alap-informaciok/...-a-legnagyobb-csalas--.html

 

http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/az-allam-tervei/levelezes-a-kuria-elnokevel.html

 

http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/vizsgalatok/az-mnb-nyereszkedese-es-felelossege-----vitaindito.html

 

Amit Neked kell megcsinálni, senki sem fogja helyetted elvégezni - erre hiába is számítasz!